Categoriearchief: Kennismaking

Alles wat met Kennismakingsbijeenkomsten te maken heeft.

wijsheid en innerlijke transformatie

In februari 2020 hebben we in de loge uitvoerig gesproken over de liefde, want dat was het thema. Dat was niet zomaar. De natuur komt weer terug en met de lente maken we weer een nieuwe ronde.
Gewapend met de liefde, is het in maart tijd voor de wijsheid en innerlijke transformatie. Op 1 maart en op 10 maart gaan we dit bestuderen op de verkenningsbijeenkomst respectievelijk de verdiepingsbijeenkomst.
Op 22 maart kunt u kennismaken met de theosofische kijk op evolutie en het ontstaan van het heelal.
Het is weer een verassing waar de Morning Talk op 15 maart over zal gaan, zal het weer een tekst worden van J. Krishnamurti? Het beloofd weer een boeiende dialoog te worden.

wandel met de liefde

activiteiten binnen de Annie Besant Loge

Lieve onderzoekers naar het wonder van het bestaan,

Allereerst een heel gezond 2020 toegewenst.

Op zondag 5 januari kan het spirituele feest weer beginnen! Het thema van de Verkenningsbijeenkomst is juist handelen: zelfbeheersing in denken en handelen, éénpuntigheid, blijmoedigheid en vertrouwen. Het laat zich niet moeilijk raden wat de juiste handeling op zondag zal zijn: uw aanwezigheid op de bijeenkomst!

Op 14 januari komt ditzelfde thema weer op tafel en gaan we er in dialoogvorm op in tijdens de Verdiepingsavond.

19 januari is er weer de vertrouwde Morning Talk. Het onderwerp blijft nog even een verrassing.

Last but not least is er op 26 januari de Kennismakingsbijeenkomst over aura’s van de mens en de chakra’s, in de theosofische leer staat dat bekend als “de mens als samengesteld wezen”. Dat is het favoriete onderwerp van de secretaris van deze loge.

Dit alles op het bekende adres in de St. Michael’s House, Valkeveenselaan 18 te Naarden. Tijdstippen, zie agenda op deze site http://jrietdijk.nl/?page_id=166